Menu
En person er død etter å ha blitt slutt av politiet i Stavanger søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB

Spesialenheten: Planlegger avhør av politibetjenter i skuddveksling i løpet av dagen

Spesialenheten håper at de i løpet av dagen vil få gjennomført avhør av politibetjentene som var involvert i skuddvekslingen i Stavanger søndag kveld.

Av NTB | 23.10.2023 12:03:22

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi tar sikte på å gjennomføre avhør av politibetjentene i løpet av dagen. I tillegg har vi fått bistand fra Kripos til å gjennomføre åstedsundersøkelser. Hvor mange skudd som ble avfyrt, samt andre detaljer om hendelsesforløpet, er det for tidlig å si noe om, sier påtaleansvarlig Thomas Arntsen til NTB.

Han forteller videre at de har sendt flere etterforskere til Stavanger, etter at en mann søndag kveld ble skutt av politiet. Mannen døde senere av skadene.

Det er Sørvest politidistrikt som bestemmer om betjentene som var involvert i søndagens skyteepisode i Stavanger, blir tatt ut av tjenesten.

– Det er det politiet som tar stilling til. Ikke Spesialenheten, sier Arntsen.

Til TV 2 sier han at ingen så langt er siktet i saken.

Hendelsen søndag oppsto etter at en mann kapret en bil og tvang sjåføren til å kjøre videre. Han hadde kort tid før dette vært involvert i en trafikkulykke.

– Politiet iverksatte umiddelbart søk etter mannen, og klokka 22.44 fikk vi melding om at vedkommende hadde tatt seg inn i en bil og tatt sjåføren av denne som gissel. Politiet sporet raskt opp bilen og fulgte etter den mot Stavanger. Mistenkte skjøt da ut av vinduet og mot politiet, sa operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt.

(©NTB)

Flere nyheter: