Menu
Stortinget har gjentatte ganger oppdatert regler om aksjeeierskap blant representantene. Men altså uten å innføre sanksjoner. Foto: Terje Pedersen / NTB / POOL

Stortinget har oppdatert aksjereglene fem ganger – fortsatt ingen sanksjoner for brudd

Stortinget vedtok først regler om registrering av aksjer i 2008. 15 år og fem oppdateringer senere er det fortsatt ingen formelle konsekvenser for brudd.

Av NTB | 12.10.2023 07:42:32

Politikk: – Det er ikke vedtatt noen formelle sanksjoner som følge av brudd på reglementet, bekrefter stortingsdirektør Kyrre Grimstad skriftlig overfor Stavanger Aftenblad.

Dermed har det blant annet ikke fått konsekvenser at Roy Steffensen (Frp) har kjøpt og solgt aksjer og verdipapirer 291 ganger siden 2016 uten å registrere aktiviteten eller reelle økonomiske interesser til Stortinget. Steffensen avviser at han har brutt reglene bevisst.

Stortingets forretningsorden slår nemlig fast at både representanter og vararepresentanter skal registrere verv og økonomiske interesser i tråd med reglementet. Det som ikke står, er hva slags sanksjoner som følger brudd på regelverket.

Reglene for registeret over stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser ble først vedtatt i 2008 og ble endret i 2011, 2012, 2016, 2017 og 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: