Menu
Både Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) kalles inn til Kontrollkomiteens høring om regjeringens håndtering av habilitetssaker 7. november. Foto: Carina Johansen / NTB

Kontrollkomiteen sender nye spørsmål til samtlige statsråder – nåværende og tidligere

Kontrollkomiteen varsler ny høring om regjeringens håndtering av habilitetssaker 7. november. Både Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) kalles inn.

Av NTB | 10.10.2023 16:32:24

Politikk: Komitéleder Peter Frølich sier de nå har lagt konkrete planer for hvordan de best følger opp de ulike habilitetssakene gjennom åpne høringer på Stortinget 7. november.

– Der vil alle partier få mulighet til å stille de spørsmålene som de mener er relevante til de nåværende og tidligere statsrådene som er involvert i ulike habilitetssaker, sier saksordfører Grunde Almeland (V) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB.

Han forteller at høringen vil bli todelt.

– Den første delen vil handle om enkeltstatsråders habilitetsbrudd, den andre delen vil handle generelt om regjeringsapparatets håndtering av habilitetsregelverket.

Også kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og tidligere statsråder Anette Trettebergstuen (Ap) og Ola Borten Moe (Sp) kalles inn.

I sakene til Brenna, Huitfeldt og Solberg har Kontrollkomiteen bedt dem om å komme med utfyllende svar på deres spørsmål.

– Vi ser at det derfor også er nødvendig for oss å be de tidligere statsrådene Ola Borten Moe og Anette Trettebergstuen om å gi en full skriftlig redegjørelse til komiteen om deres habilitetssaker, slik de andre berørte også har gjort, sier Almeland.

– Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil kun bli invitert til siste del, mens Erna Solberg vil som eneste person bli invitert til begge delene, sier Almeland.

– Kontrollkomiteen har også blitt enige om å sende en rekke nye oppfølgingsspørsmål om habilitetssakene til Erna Solberg og Anniken Huitfeldt, basert på deres skriftlige redegjørelse til oss tidligere. I tillegg sender vi oppfølgingsspørsmål til Støre, sier saksordføreren.

Flere nyheter: