Menu
President Xi Jinping sier at forholdet mellom Kina og USA er det viktigste i verden og av stor betydning for hele menneskeheten. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Kinas president Xi: Forholdet mellom USA og Kina berører hele menneskeheten

Kinas president Xi Jinping sier at forholdet mellom USA og Kinas berører menneskehetens skjebne. Mandag møtte han en delegasjon fra Kongressen.

Av NTB | 09.10.2023 10:42:49

Politikk: – Hvordan Kina og USA kommer ut av det med hverandre i en verden i endring og uro vil bestemme framtiden og menneskehetens skjebne, sa president Xi til senatsleder Chuck Schmuer.

Presidenten betegnet det tosidige forholdet mellom Kina og USA som det viktigste i verden.

Senatets flertallsleder Chuck Schumer og de seks representantene fra USA møtte mandag også Kinas utenriksminister Wang Yi i Beijing.

Til pressfolkene som er med på turen, sa Schumer at han er svært skuffet over Kinas uttalelse om helgens kamphandlinger i Israel.

– Jeg ble ærlig talt veldig skuffet over at utenriksdepartementet ikke viste sympati med eller støtte til Israel i disse vanskelige tidene, sa Schumer for møtet med president Xi.

Det har den siste tiden vært spekulasjoner om at USAs president Joe Biden skal ta imot Kinas president Xi Jinping i California i november.

Nylig møtte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan Wang på Malta.

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: