Skeid tok sesongens tredje seier da Sandnes Ulf ble slått lørdag. Her jubler rødtrøyene for mål mot Fredrikstad tidligere i sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Festfotball fra nedrykksklare Skeid – tok første seier på fire måneder

I første kamp etter at nedrykket var klart sprudlet plutselig Skeid i 1. divisjon. Oslo-laget valset over Sandnes Ulf og vant 3-0.

Av NTB | 07.10.2023 17:02:31

Sport: – Hvor har dette Skeid-laget vært resten av sesongen? Da hadde det aldri vært snakk om nedrykk, sa TV 2-kommentator Robin Berntsen.

Trenerveteran Arne Erlandsen tok over Skeid i slutten av august. Det har resultert i seks strake tap før oppturen mot Sandnes Ulf. Rogalendingene kom til Oslo med tre kamper uten tap, men så sa det stopp.

– Du må vise deg, var Skeid-trener Erlandsens gjentakende beskjed til spillerne sine underveis i kampen.

Det må man kunne fastslå at de gjorde.

Williams fikk æren av å sette inn 3-0 etter en flott opprulling av Skeid ti minutter ut i 2. omgang. Det var det andre målet for sesongen til svensken, som involvert i stort sett alt Skeid foretok seg i angrep.

Skeid hadde gått 14 kamper uten en seier. Den forrige trepoengeren kom mot Bryne (2-0) 6. juni. Forrige rundes tap for Mjøndalen gjorde nedrykket klart for de rødkledde.

Kristiansund klarte også med et nødskrik å sikre tre viktige poeng i kampen om opprykk. En scoring to minutter på overtid sikret 1-0-seier borte mot Hødd. Dermed klatret KBK opp på 4.-plass, à poeng med Sogndal.

Mjøndalen spilte 0-0 mot Raufoss. Bruntrøyene, som nå har plukket sju poeng på de fire siste kampene, kjemper for å unngå nedrykk. Det er tre poeng ned til Jerv på kvalifiseringsplass som har én kamp til gode.

Etter 34 minutter ble det jubel på Nordre Åsen. Marcus Melchior satte inn 1-0 etter godt forarbeid av Noa Williams. Så vartet Simen Kvia-Egeskog opp med en kjempescoring. Lånespilleren fra Viking fikk ballen like utenfor 16-meteren og hamret den opp i hjørnet.

Sogndals håp om direkte opprykk lever fortsatt etter Erik Flatakers overtidsmål i 2-1-seieren over Moss. Jónatan Ingi Jónsson sendte Sogndal i føringen 20 minutter før slutt. Tre minutter senere utlignet Cláudio Braga for bortelaget, men Flatakers mål gjør at Sogndal har bare seks poeng opp til KFUM på 2.-plass. «Kåffa» har én kamp mer å spille.