Menu
Casper Ruud spiller i Beijing og fredag ble det xxx over tyske Jan-Lennard Struff. Foto: Dyck/The Canadian Press via AP / NTB

Casper Ruud videre i Beijing – slo tyske Jan-Lennard Struff for første gang

Casper Ruud gikk endelig seirende ut av en tennisduell mot Jan-Lennard Struff. Han vant 1.-rundekampen i ATP 500-turneringen i Beijing.

Av NTB | 29.09.2023 16:22:28

Sport: Nordmannen gikk videre med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. Det siste settet gikk langt raskere unna enn det første.

Ruud ledet 3-0 tidlig i kampen, men måtte ut i tiebreak for å ta første stikk. Han tok med nød og neppe settet etter å ha misbrukt fire settballer på stillingen 6-1.

Den 33 år gamle høye og servesterke Struff har vært en slags marerittmotstander for Ruud. De to hadde møttes tre ganger tidligere, og tyskeren vant samtlige kamper.

Senest var de i aksjon mot hverandre i Monte Carlo Masters i april, og da vant Struff i strake sett (6-1, 7-6) på Ruuds favorittunderlag grus.

Ruud er 7.-seedet i hardcourtturneringen i den kinesiske hovedstaden. Han ligger for øyeblikket på 9.-plass på ATP-rankingen, mens Struff er nummer 23.

Argentinske Tomas Martin Etcheverry er motstander i 2. runde.

I en av kampene før Ruud skulle i aksjon slo chilenske Nicolas Jarry ut den fjerdeseedede Stefanos Tsitsipas i strake sett.

(©NTB)

Flere nyheter: