Menu
Jon-Ivar Nygård vil gjøre endringer i veitrafikkloven og gjøre transportforetak medansvarlig for lastsikring. Foto: Geir Olsen / NTB

Transportforetak får medansvar for sikring av last

Regjeringen vil gjøre transportforetak medansvarlige for trygg sikring av last. – Handler om trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Jon Ivar Nygård (Ap).

Av NTB | 29.09.2023 12:32:41

Økonomi og næringsliv: – I gjeldende veitrafikklov har sjåføren alene ansvaret for å sikre at kjøretøyet er forsvarlig og forskriftsmessig lastet, men nå vil vi gjøre transportforetakene medansvarlige. Dette handler om trafikksikkerhet, men også om å fremme et mer seriøst arbeidsliv i transportsektoren, sier samferdselsministeren.

Medansvaret innebærer at transportforetaket må legge til rette for at fører har nok kunnskap til å oppfylle lastsikringen ved å gi tilstrekkelig opplæring og ha gode sikkerhetsrutiner. De skal også sørge for at føreren har riktig sikringsutstyr tilgjengelig.

Nygård tror forslagene vil bidra til mer trygghet i veien, samt heve standarden i transportnæringen.

– Lovforslaget vil kunne gi trygghet for fører og bidra til mer trafikksikre transporter. Norsk lastebilnæring er opptatt av sikker veitransport, og forslaget om medansvar for transportforetakene vil ytterligere heve standarden i næringen, sier han.

Forslaget vil også gi kjøretøyfabrikantene en plikt til å tilgjengeliggjøre teknisk kjøretøysinformasjon til bruk i kontroll av kjøretøy.

(©NTB)

Flere nyheter: