Menu
Aitana Bonmatí (til høyre) forteller at de spanske landslagsspillerne klarer å ha fokus på fotballen, tross de mange kontroversene etter fotball-VM i sommer. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP / NTB

Spansk Barcelona-profil: – Vi klarer å fokusere på fotballen nå

Den spanske midtbanestjernen Aitana Bonmatí forteller at hun og resten av lagvenninnene endelig kan ha fullt fokus på fotballen etter lang tid med kontroverser.

Av NTB | 26.09.2023 08:42:35

Sport: Den historiske VM-triumfen i sommer ble fullstendig overskygget av kysseskandalen i etterkant av finaleseieren mot England. Flere uker med kaos resulterte i at både fotballpresident Luis Rubiales, hovedtrener Jorge Vilda og en rekke andre i forbundet forlot sine poster.

Før tirsdagens nasjonsliga-kamp mot Sveits forteller Bonmatí at lagets fokus har flyttet seg over til fotballbanen.

– De første dagene (av landslagssamlingen) var kompliserte med både stress og angst. Ting har imidlertid endret seg nå, og vi klarer å ha fokus på fotballen. Det er det vi ønsker, sier Bonmatí ifølge BBC.

Sist uke var de spanske VM-vinnerne og presidenten i Spanias idrettsråd (CSD), Victor Francos, samlet i et krisemøte for å avklare den turbulente landslagssituasjonen. Det resulterte i at nær samtlige av spillerne som hadde boikottet landslaget, valgte å returnere til spill med flagget på brystet.

Under møtet ble det blant annet framsatt krav om strukturelle endringer i satsingen på kvinnefotballen.

– Vi har et ansvar for å etterlate kvinnefotballen i en bedre tilstand enn den var i da vi ble en del av det. Vi er nødt til å statuere et eksempel og sørge for at menn og kvinner blir behandlet likt, slo Bonmatí fast.

(©NTB)

Flere nyheter: