Menu
Prisene på bensin og diesel har økt med 9,4 prosent siden starten av året og bidratt til å presse opp inflasjonen i Russland. Nå tar russiske myndigheter grep for å begrense eksporten. Foto: Patrick Pleul / DPA / AP / NTB

Russland begrenser diesel- og bensineksporten

Russiske myndigheter har besluttet å midlertidig begrense eksporten av diesel og bensin i et forsøk på å stabilisere drivstoffmarkedet i Russland.

Av NTB | 21.09.2023 16:22:24

Økonomi og næringsliv: – Midlertidige restriksjoner vil bidra til å forsyne drivstoffmarkedet, som igjen vil redusere prisene for forbrukerne, heter det i en uttalelse fra den russiske regjeringen på Telegram.

Russland skal ha eksportert gjennomsnittlig 63.000 tonn diesel om dagen hittil i september, ifølge opplysninger gitt til avisen Bloomberg.

EU har siden starten av året forbudt nesten all import av sjøbåren olje fra Russland og boikottet russisk diesel og andre raffinerte oljeprodukter. Dagens kunngjøring har imidlertid fått terminprisen på diesel som skal leveres i oktober, til å stige betraktelig på verdensmarkedet.

Raskt stigende priser på bensin og diesel har blitt et omstridt tema i Russland og bidratt til å øke inflasjonen i landet. Siden starten av året har prisene på bensin og diesel steget med 9,4 prosent, mens inflasjonen er på 4 prosent, ifølge det statlige russiske statistikkbyrået.

(©NTB)

Flere nyheter: