Menu
Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum er valgt inn i menighetsrådet til Paulus og Sofienberg sokn i Oslo. Han er en av flere kjente profiler i samfunns- og kulturliv som har fått plass i lokale menighetsråd. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Flere kjente profiler valgt inn i lokale menighetsråd

Etter årets kirkevalg har tusener blitt valgt inn i menighetsråd. Blant annet finner vi eksstatsråder, artister, tidligere eliteseriespillere og forfattere.

Av NTB | 20.09.2023 03:42:20

Politikk: I tillegg til å velge inn kandidater til bispedømmeråd og Kirkemøtet, som er kirkens øverste organ, har det også vært valg av medlemmer til lokale menighetsråd.

Vårt Land har laget en oversikt over noen kjente profiler i samfunns- og kulturliv som har fått plass i lokale menighetsråd.

På listen finner vi blant andre Gerd-Liv Valla. Hun var justisminister i Thorbjørn Jaglands regjering i 1997 og LO-leder fra 2001 til 2007. Også, Magnhild Meltveit Kleppa, tidligere stortingsrepresentant for Senterpartiet, er på listen. Hun var sosialminister i Bondevik-regjeringen fra 1997 til 2000 og var sosialminister og senere samferdselsminister i Stoltenberg-regjeringen fra 2007 til 2012.

Artisten Knut Anders Sørum, som representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2004, er også valgt inn. Han er også kjent for å vunnet sangkonkurransen Stjernekamp på NRK i 2016.

Av andre kjente navn finner vi Hilde Frafjord Johnson (tidligere diplomat og KrF-politiker), Marianne Friise Antonsen (artist), Tania Von Der Lippe Michelet (forfatter) og Marius Ørjasæter Amundsen. Sistnevnte fikk med seg 126 kamper for eliteserieklubben Lillestrøm fra 2014 til 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: