Menu
Et oversiktsbilde viser en del av byen Derna tirsdag. Ødeleggelsene i byen er store, og så langt har 5200 mistet livet, ifølge regjeringen som har kontroll i den østlige delen av Libya Foto: Jamal Alkomaty / AP / NTB

Myndighetene øst i Libya sier dødstallet etter flommen har nådd 5200

Dødstallet etter den ødeleggende flommen i byen Derna øst i Libya har nådd 5200, sier en representant for regjeringen i landsdelen.

Av NTB | 12.09.2023 18:04:37

Ulykker og naturkatastrofer: Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Redningsmannskaper finner fortsatt døde i det flomrammede området, opplyser Tarek al-Kharraz, som er talsperson for innenriksdepartementet i regjeringen som kontrollerer den østlige delen av det splittede landet.

Det er tidligere opplyst at omkring 10.000 er savnet etter flommen som ble utløst av uværet som fikk navnet Daniel. Al-Kharraz nevner Derna konkret, og det er ikke kjent hvor mange som er funnet døde i andre libyske byer.

Derna har omkring 125.000 innbyggere. Reuters-journalister som har besøkt byen forteller om ødelagte nabolag, flomskadde bygninger og biler som har blitt slått rundt i gater som er dekket av dyp gjørme.

Al-Kharraz sier at en firedel av byen er ødelagt eller vasket ut i sjøen. Derna ser ut til å være byen som er hardest rammet etter det voldsomme uværet, som blant annet førte til at to demninger brast.

Flere nyheter: