Menu
Aksjonærdata for selskapet Nekkar viser at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes handlet Nekkar-aksjen 72 ganger mellom mai 2020 og september 2021. Foto: Tuva Åserud / NTB

Sindre Finnes handlet aksjer 72 ganger i samme selskap da kona var statsminister

Aksjonærdata for selskapet Nekkar viser at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes handlet Nekkar-aksjen 72 ganger mellom mai 2020 og september 2021, melder E24.

Av NTB | 12.09.2023 13:24:47

Økonomi og næringsliv: Da var hans kone fortsatt statsminister, skriver E24.

Oversikten som avisa omtaler, viser at Finnes i perioder kjøpte eller solgte flere ganger om dagen. Tre av dagene kjøpte og solgte han aksjer samme dag.

Totalt kjøpte og solgte Finnes aksjer til en verdi av 2,66 millioner kroner i perioden og skal ha tjent rundt 415.000 kroner på handlene, ifølge avisa.

Finnes har tidligere sagt til E24 at han måtte redusere aktiviteten sin i aksjemarkedet betydelig da Solberg ble statsminister i 2013.

Solberg gikk forrige uke ut og ba mannen legge fram en full oversikt over aksjehandlene sine.

– Jeg kommer til å be Sindre lage en oversikt over sin aksjehandel i tiden jeg var statsminister, og at han offentliggjør den når den er klar, sa hun til E24.

Solbergs søster, Marit Solberg, sitter i styret til Nekkar. Det var hun også i perioden Finnes handlet aksjer i selskapet.

– Nekkar var blant selskapene Erna i utgangspunktet var oppmerksom på, som følge av at hennes søster var styremedlem der. Dermed måtte hun vurdert sin habilitet dersom det kom en sak knyttet direkte til dette selskapet, sier Solbergs kommunikasjonssjef, Cato Husabø Fossen.

Statsministerens kontor (SMK) hadde i forkant av Solbergs tiltredelse advart Finnes om at kortsiktig aksjehandel ville gjøre det vanskelig for Solberg å holde seg oppdatert om mannens aksjebeholdning. Finnes hadde da fortalt SMK at han handlet aksjer «en til to ganger i måneden», skriver E24.

Nekkar er et internasjonalt konsern som utvikler og leverer lasthåndteringsutstyr og andre tjenester for maritim og offshore industri. Selskapet er oppført på Oslo Børs og har hovedkontor i Kristiansand.

Flere nyheter: