Menu
Stefan Strandberg advarer mot å tro at det blir så lett å slå Georgia som det kunne se ut da tirsdagens motstander ble knust av Spania. Foto: Heiko Junge / NTB

Strandberg advarer mot skadeskutt Georgia

Det meste gikk galt for Georgia i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Spania, men Stefan Strandberg advarer mot å tro at det blir enkelt for Norge tirsdag.

Av NTB | 11.09.2023 06:34:40

Sport: – Ofte er det ikke positivt å møte lag som akkurat har gått på en stor smell. Da er det litt såret stolthet, og de føler at de er nødt til å rette det opp. Men vi skal gå ut og styre kampen og være det beste laget. Det er vi nødt til, for bare seier er godt nok for oss, sier han til NTB.

Georgia hadde ikke tapt en hjemmekamp på flere år, men ble filleristet av Spania og slått 7-1.

– Det var en litt spesiell kamp. Georgia gjorde mange individuelle feil som man vanligvis ikke gjør så mange av i samme match på det nivået her. De var også mer åpne. De spilte med fire bak kontra fem som de har gjort for eksempel mot oss. Spania var gode og utnyttet mange av sjansene de fikk, og da ble resultatet så stygt. Men nei, Georgia er ikke så dårlige som de så ut, sier Strandberg.

– Det er et godt lag med flere gode spillere. De har blant andre en Ballon d’Or-kandidat (Khvicha Kvaratskhelia) og spissen til Ajax (franskfødte Georges Mikautadze).

– Helt siden Ståle kom inn var vi i lange perioder et av lagene som slapp inn minst mål i hele Europa, så vi har vært gode defensivt i store perioder. I det store og hele har vi fungert bra defensivt, selv om vi har ting å forbedre som alle andre, sier Strandberg.

Uttelling har vært Norges store problem i årets landskamper, og det har gjort veien til EM-sluttspillet smal og bratt. Så smal er den blitt at Solbakken sier at målet nå er å holde sjansen i live fra kamp til kamp.

– Det er kjipt med starten vi fikk, men vi må bare gjøre det beste ut av kampen mot Georgia, så får vi se hvordan status er etter det, sier Fredrik Aursnes.

– Det var en tøff kamp borte mot Georgia, men jeg følte at det var en kamp vi burde ha vunnet. Det gjorde vi ikke, og det må vi prøve å gjøre nå i stedet.

Strandberg er sikker på at lykken vil snu om laget bare fortsetter å prestere på samme nivå.

– VI har skapt mange sjanser, men ikke scoret nok mål, og så har de andre scoret på sjansene de har fått mot oss. Ser du på prestasjonene vi har gjort så skulle vi ha hatt mange flere poeng, iallfall ni. Følelsen er at alt har gått mot oss, men det eneste vi kan gjøre er å fortsette å prestere som vi har gjort i tidligere kamper, sier Strandberg.

– Som Ståle sier, da er poengene nødt til å ramle inn. Vi får håpe at det skjer allerede tirsdag.

Det har vært snakket om stopperkrise i det norske laget etter skadeforfallene fra Andreas Hanche-Olsen og Stian Gregersen. Leo Østigård og Kristoffer Ajer spiller lite i klubblagene. Jesper Daland spiller mye, men han har ennå ikke debutert på landslaget. Selv er Strandberg i et Vålerenga-lag som sliter tungt i Eliteserien. Han og Østigård har utgjort Norges stopperpar i brorparten av kampene siste halvannet år.

– Det er lenge siden jeg regnet på sjanser. Jeg prøver å ikke tenke på de neste kampene, bare den som er foran oss. Jeg tror det er nøkkelen. Vi må gire opp og ha maks prestasjon i kampen som kommer, så får vi ta det som kommer etterpå, sier Julian Ryerson til NTB.

(©NTB)