Menu
Aleksander Aamodt Kilde og resten av de norske fartsalpinistene har fått tøffe forhold i Chile. Foto: Lise Åserud / NTB

Voldsomme værforhold for alpinistene: – Har snødd «crazy» mye

De norske fartsalpinistene, med Aleksander Aamodt Kilde i spissen, har fått tøffe værforhold å bryne seg på når de gjør seg klar til en ny sesong i Chile.

Av NTB | 10.09.2023 09:04:56

Vær: – Det har snødd «crazy» mye i Chile i forhold til normalt, men vi har fått ganske mange gode dager. Nå har vi en liten pause, og så skal det forhåpentligvis slutte å snø. Så vi har vært litt heldigere enn Frankrike med stedet vi har vært, sier alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Det franske fartslaget besluttet nemlig å reise hjem tidligere enn planlagt grunnet «katastrofale værforhold», ifølge Blick. Fartstreneren Xavier Fournier-Bidoz har omtalt forholdene som «galskap».

– Det har vært litt mykere, men vi har fått stått på ski. Jeg har ikke detaljene på franskmennene, men jeg har hørt at de har slitt med litt andre ting enn oss, sier Ryste.

– Fartsjentene og gutta har trent mye sammen. De har kjørt både super-G og utfor, fortsetter han.

– Det er over meteren i hvert fall. På denne tiden er det mye. Det har snødd mange dager på rad, men vi kan ikke melde om fem meter heller. Det har kommet jevnt med mye snø hver dag, og det blir en utfordring for oss, svarer han.

Ryste kan likevel fortelle at de har fått gjennomført ni av tolv planlagte treningsdager.

– Det er veldig bra. Det er nesten noe vi bare må regne med, sier han.

Fartsalpinistene skal oppholde seg i Chile i fire uker. Hjemreise er satt til slutten av september.

(©NTB)