Menu
Titalls ble skadd i sammenstøt mellom politi og voldelgie demomstranter utenfor Eritreas ambassade i Israel lørdag. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB

Titalls skadd i demonstrasjon ved Eritreas ambassade i Israel

Titalls personer er skadd i sammenstøt mellom hundrevis av demonstrerende eritreiske asylsøkere og politi utenfor Eritreas ambassade i Tel Aviv.

Av NTB | 02.09.2023 14:24:44

Politikk: Demonstrantene protesterte mot et arrangement ved ambassaden. De brøt seg gjennom sperringene til politiet og kastet steiner og batterier og brøt opp deler av gaten. Politi i fullt opprørsutstyr brukte blant annet hester til å forsøke å få kontroll på demonstrantene.

Politier sier 27 av deres folk ble skadd i sammenstøtet, og at minst tre demonstranter ble truffet da politiet skjøt med skarpt fordi de opplevde «en reell fare for eget liv».

Det har vært lignende protester en rekke steder i verden i forbindelse med at Eritrea, ett av verdens mest autoritære land, markerer 30-årsdagen for landets uavhengighet.

I Bergen var det opptøyer i forbindelse med en markering av frigjøringsjubileet, en markering som mange ser som en støtte til dagens regime.

Eritreere utgjør flertallet av de over 30.000 afrikanske asylsøkerne i Israel. De sier de har flyktet fra fare og forfølgelse i et land flere omtaler som «Afrikas Nord-Korea».

President Isaias Afwerki har styrt Eritrea med jernhånd siden 1993, to år etter at landet klarte å løsrive seg fra Etiopia etter en frigjøringskrig som varte i 30 år. Det holdes ikke valg, det er ingen frie medier, og man trenger utreisevisum for å kunne forlate landet. Mange unge tvinges inn i hæren på ubestemt tid, ifølge FN og menneskerettsgrupper.

(©NTB)

Flere nyheter: