Menu
Tou Thao hindret tilskuere i å ta seg fram til George Floyd da han ropte at han ikke kunne puste under pågripelsen. Foto: Hennepin County Sheriff's Office / AP / NTB

Tidligere politimann fikk ny dom i Floyd-saken

En av eks-politimennene som er dømt i forbindelse med drapet på George Floyd, fikk mandag en ny dom som lyder på fire år og ni måneders fengsel.

Av NTB | 07.08.2023 17:14:27

Tou Thao var fra før dømt til tre og et halvt års fengsel i en føderal domstol for medvirkning til drapet på Floyd i Minneapolis i mai 2020.

Mandag ble han dømt til fire år og ni måneders fengsel av den domstol på delstatsnivå i Minnesota. De to dommene overlapper hverandre, og Thao vil derfor trolig bli prøveløslatt etter å ha sonet rundt fire år bak murene.

Tou Thao er den eneste av de fire tidligere politimennene som har erklært seg ikke skyldig. Han mener han kun fungerte som en «menneskelig trafikkjegle» da han sperret veien for bekymrede tilskuere.

De samlet seg på gaten mens den daværende politimannen Derek Chauvin presset kneet sitt mot Floyds hals i 9,5 minutter. Floyd døde som følge av den brutale pågripelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: