Menu
Strømprisen på Sør-Vestlandet (med typisk nettleie og avgifter) er dramatisk mye høyere enn i resten av landet. Belastingen med utenlandskablene er årsaken. Illustrasjon fra Radio Haugaland

Dramatiske forskjeller i strømpris

Innbyggere og næringsliv på Sør-Vestlandet må nå ta enorme kostnader for makthavernes eksperiment med utenlandskabler.

Av Egil M Solberg | 05.08.2023 18:42:45

Kommentar: Det har siden de nye strømkablene kom på plass i 2021 vært tydelig at dette ville få dramatiske konsekvenser for denne delen av landet.

Strømprisen er nå tre ganger høyere på Sør-Vestlandet sammenlignet med eksempelvis Bergen eller Oslo. Det er vanskelig å hvordan de ansvarlige makthaverne skal kunne rettferdiggjøre dette.

Det har foregått såkalte utredinger det siste året, og på den måten har regjeringen skjøvet problemet foran seg og det er innbyggere og næringsliv i denne regionen som må ta regningen.

Det mest alvorlige med regjeringens manglende evne og vilje til å løse strømkrisen, er det faktum at dette har store negative ringvirkninger for regionen. Konkurranseevnen for næringslivet reduseres kraftig og kjøpekraften til innbyggerne reduseres tilsvarende.

Det er merkelig at denne situasjonen ikke lenger er et tema. Det kan se ut til at lave strømpriser i resten av landet, rettferdiggjør de dramatiske konsekvensene for denne delen av landet.

Det har ikke lykkes oss å få en kommentar på situasjonen fra ansvarlige myndigheter. Det er åpenbart at makthaverne nå som det er valg, gjør alt de kan for å slippe å svare på kritiske spørsmål.

Flere nyheter: