Menu
Dette bildet ble tatt av newzealandske Sarah Leslie og viser gruppen med turister som besøkte den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea tirsdag. Rett etter at bildet ble tatt, sprang den amerikanske soldaten Travis King over grensen og inn i Nord-Korea. Foto: Sarah Jane Leslie / AP / NTB

Øyenvitner trodde det var et stunt da soldat løp over grensen til Nord-Korea

Det er fortsatt stille fra nordkoreansk side, men vitner har begynt å fortelle om de det så da en amerikansk soldat sprang over den tungt bevoktede grensen.

Av NTB | 19.07.2023 18:12:58

Kriminalitet og rettsvesen: Newzealandske Sarah Leslie og faren hennes deltok på samme guidede tur som den amerikanske soldaten, som antas å være pågrepet i Nord-Korea. Hun trodde 23 år gamle Travis King spilte dem et puss da han løp mot grensen.

– Først trodde jeg at en kompis filmet ham i en slags veldig dum spøk eller et stunt, som en Tiktok-video, det dummeste du kan gjøre, sier Leslie til nyhetsbyrået AP.

– Men så ropte en soldat: «Få tak i den fyren!»

King var kledd i sivil, og Leslie ante ikke at han var soldat eller at han hadde juridiske problemer. Han har vært fengslet i rundt to måneder i Sør-Korea som følge av overgrepsanklager. Han ble løslatt forrige uke.

Kvinnen fra New Zealand sier hele hendelsen var over i løpet av noen sekunder. King løp cirka ti meter inn gjennom en smal passasje mellom bygningene i grenselandsbyen. Etter å ha krysset grensen, forsvant han ut av syne.

Det hele gikk så fort at mange i gruppen ikke fikk det med seg, ifølge Leslie.

– Folk kunne ikke helt tro det som hadde skjedd, sier hun.

FN tror den amerikanske soldaten er i nordkoreansk varetekt og sier de jobber med nordkoreanerne for å løse situasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: