Menu
– Gjør det vanskeligere for sykkeltyven med å kombinere låsemetoder, og å parkere på offentlige og opplyste steder med mye trafikk. Det er tipsene til forsikringsselskapet If. Foto: Geir Olsen / NTB

Antall sykkeltyverier øker – gjør det vanskelig for tyven

En solid bøylelås, parkering på offentlig og opplyst sted og ikke minst demontering av sete og forhjul. Dette er alle råd for å forhindre at sykkelen din blir stjålet.

Av NTB | 19.07.2023 10:43:05

Fritid: I fjor var erstatningene på rekordhøye 155 millioner kroner for forsikringsmeldte sykkeltyverier, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

Dette er en økning på 19 prosent sammenlignet med året før. I 2022 ble det meldt inn 14.853 stjålne sykler og elsykler til forsikringsselskapene.

Busstopp, kollektivknutepunkter og jernbanestasjoner utmerker seg som jaktmarker for sykkeltyver, ifølge kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

– I lange perioder finnes det rett og slett ikke folk her, og tyvene kan derfor jobbe mer eller mindre uforstyrret, sier han.

Han ber folk være spesielt oppmerksomme på å ikke slippe uvedkommende inn både på sykkelhoteller, sykkelparkeringer på arbeidsplasser og på skoler. Å snike seg rett inn etter en som har adgang er en vanlig metode.

Han peker også på at enkle vaierlåser praktisk talt ikke har noen motstandskraft mot verktøyene sykkeltyver benytter. En bøylelås, nesten uansett hvor billig den er, vil skape mer trøbbel og stjele tiden til en tyv.

Andre tips er å feste sykkelen i noe solid og fastmontert og å sette fra seg sykkelen på et sted der det er mange folk hele tiden. Unngå mørke portrom og parkér sykkelen på et opplyst sted. Husk å ta av ekstrautstyr, og gjerne både sete og forhjul.

(©NTB)

Flere nyheter: