Menu
Alpint i 2030-OL kan bli holdt i Val d'Isère om to franske alpinregioner får det som de vil. Her er Henrik Kristoffersen fra et storslalåmrenn i skimetropolen i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sverige kan få fransk konkurrent om 2030-OL

To franske alperegioner ønsker å arrangere vinter-OL i 2030. En avgjørelse om å søke kan bli tatt innen midten av september.

Av NTB | 18.07.2023 21:43:12

Sport: Interessen ble kjent tirsdag. Auvergne-Rhône-Alpes og Provence-Alpes-Côte d’Azur har startet å planlegge en søknad etter samtaler med Frankrikes OL-komité.

De to regionene strekker seg langs Alpene og ned til Rivieraen. Skulle ønsket bli til virkelighet, blir det mer OL-moro på fransk jord kun seks år etter sommerlekene i Paris.

– OL og Paralympics i Frankrike i 2030 er en fantastisk mulighet til å bygge på drivkraften fra Paris 2024. Det vil også by på en fantastisk mulighet for fransk idrett og våre utøvere, sier David Lappartient.

Han ble nylig valgt til å lede den franske OL-komiteen. I uttalelsen sier Lappartient at alperegionene kommer til å be Den internasjonale olympiske komité (IOC) om å starte en formell dialog. Målet er at franskmennene skal ta en avgjørelse om å søke innen midten av september.

Fra før har Sverige, Sveits, USA, Canada og Japan startet en prosess overfor IOC. Svenskene har aldri arrangert vinter-OL, men det har ikke stått på forsøkene. For noen år siden ble det nok et nederlag da Italias søknad om 2026-lekene vant fram.

Frankrike har tre ganger vært OL-vert på vinterstid (1923, 1968 og 1992).

(©NTB)