Menu
En hund som ble reddet fra jordmassene etter jordskredet i Colombia, bæres bort av en redningsarbeider. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB

Mange omkom i jordskred i Colombia

Minst 14 mennesker er funnet døde, og flere er fortsatt savnet etter et stort jordskred i en landsby sørøst for Colombias hovedstad Bogota.

Av NTB | 18.07.2023 20:43:05

Ulykker og naturkatastrofer: Jordskredet ble utløst av kraftig regn i området og sperrer hovedveien mellom Bogota og den sørøstlige delen av landet, opplyser lederen for sivilforsvaret, Jorge Diaz.

Ifølge Crisis24 rammet jordskredet landsbyen Naranjal, rundt 80 kilometer sørøst for Bogota, og tok med seg rundt 20 bolighus.

En av de døde og flere av de savnede er barn, opplyser guvernøren i Cundinamarca-regionen, Nicolas Garcia. Seks personer er sendt til sykehus i Quetame med skader.

Sivilforsvarsleder Diaz sier de forsøker å få oversikt over hvor mange som er savnet.

– Det er muligens elleve, vi forsøker å få bekreftet hvor mange som bodde i husene som ble tatt av jordmassene, sier han.

En stor redningsoperasjon er i gang, og 80 soldater deltar i arbeidet i tillegg til sivile redningsmannskaper.

Det har regnet kraftig i området de siste dagene, og mange elver har stor vannføring. Det fryktes nye skred, og myndighetene har beordret evakuering.

Området ligger rundt 1500 meter over havet.

(©NTB)

Flere nyheter: