Menu
Novak Djokovic ber Wimbledon-arrangøren om å vurdere å begynne kampene tidligere på dagen. Foto: Alberto Pezzali/ AP/ NTB.

Djokovic ber Wimbledon vurdere nytt starttidspunkt: – Det vil utgjøre en forskjell

Serbiske Novak Djokovic foreslår å flytte starttidspunktet for kampene i Wimbledon. En utsatt 4.-rundekamp gjør at han i dag spiller for tredje dag på rad.

Av NTB | 11.07.2023 09:53:02

Sport: I den prestisjetunge gressturneringen skal det nemlig ikke spilles tennis på All England Club-anlegget etter klokken 23. Det er hensynet til de lokale innbyggerne og trygg hjemtransport for tilskuerne som er årsaken til regelen.

Dermed ble kampen mellom Novak Djokovic og Hubert Hurkacz, som ikke rakk å bli ferdigspilt søndag, fullført mandag. Det betyr at Djokovic spiller for tredje dag på rad når han møter verdenssjuer Andrej Rublev i kvartfinalen.

– Jeg er sikker på kampene i hvert fall kunne blitt flyttet fram én time. Det hadde utgjort en forskjell, sier Djokovic til BBC.

Søndag måtte han og Hurkacz vente i sju timer på få satt i gang med sin kamp, mens en uventet skade i oppgjøret mellom Beatriz Haddad Maia og Jelena Rybakina fremskyndet resten av kampen mellom Djokovic og Hurkacz mandag ettermiddag.

– Jeg er sikker på at det finnes ting man kan gjøre for å adressere problemet og få gjort noe med det i fremtiden, fortsetter Djokovic.

Administrerende direktør i All England Club, Sally Bolton, sier til BBC at hun ikke kan garantere at tidligere starttidspunkt vil bli vurdert før neste års turnering.

(©NTB)

Flere nyheter: