Menu
Ferjekollisjon i Lysefjorden med «MF Skånevik». FOTO: Privat

Kolliderte da ferjekapteinen sovnet

Veteranfergen «MF Skånevik» krasjet søndag ettermiddag i en fjellvegg i Lysefjorden etter at skipperen sovnet på broen.

Av Egil M Solberg | 10.07.2023 08:55:22

Ferjehendelse: Hendelsen skjedde rundt klokken 17:22 i nærheten av Skeisvatnet. Til alt hell ble ingen personer skadet i sammenstøtet, og fergen fikk kun mindre skader.

Fergen, som er leid inn av Rødne Fjord Cruise og Fjord X for en turistrute mellom Flørli og Lysebotn, har vært i drift siden 1967. Ifølge Sjøfartsdirektoratet vil de motta en fullstendig ulykkesrapport innen 72 timer.

En passasjer ombord på fergen beskriver hendelsen som traumatisk og forteller at flere passasjerer fikk mindre skader som blødende sår på armer og ben.

En mann i 20-årene som stupte og pådro seg skader ble tatt hånd om av helsepersonell og ser ut til å være i god form.

Daglig leder i Fjord X, Arne Glenn Flåten, bekrefter at uhellet skyldtes at skipperen sovnet på broen og beklager hendelsen. Han forsikrer at verken passasjerer eller biler om bord fikk alvorlige skader, og at fergen ikke tok inn vann.

Sjøfartsdirektoratet er orientert om hendelsen og vil undersøke nærmere om det var uoppmerksomhet eller at skipperen sovnet.

Lysefjorden er kjent for sine naturskjønne attraksjoner, inkludert Preikestolen og Kjeragbolten, og tiltrekker seg mange turister hvert år.


VIDEO: Privat.

Flere nyheter: