Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Tidligere lærer dømt for 16 seksuallovbrudd mot barn

En tidligere lærer fra Ullensvang er dømt til ubetinget fengsel i to år og fire måneder for oppbevaring av grovt overgrepsmateriale. Mannen ble også dømt for å ha onanert og blottet seg for barn.

Av tomas | 07.07.2023 12:01:17

Kriminalitet og rettsvesen: En tidligere lærer fra Ullensvang er dømt til ubetinget fengsel i to år og fire måneder for å ha oppført seg seksuelt krenkende mot barn og for oppbevaring av materiale som seksualiserer barn.

Ifølge dommen fra Hordaland tingrett skal mannen ved flere anledninger ha blottet seg for barn ved å vise seg naken i sitt eget vindu, slik at barna på lekeplassen kunne se han. Ved flere av tilfellene skal han også ha onanert foran barna, skriver Haranger folkeblad.

Mannen ble også dømt for å ha lastet ned 2400 overgrepsbilder og 32 ulovlige videoer som viste grove seksuelle overgrep mot barn. Overgrepsmateriale kan skildres som torturering av barn, der barn var bundet fast mens det ble utført seksuelle handlinger mot de, heter det i dommen.

Han skal også ha chattet med en rekke barn via ulike mobilapper, skriver avisen.

Mannen ble totalt dømt for 16 lovbrudd, men ble frikjent for å ha forsøkt å få et barn til å utføre handlinger som tilsvarer seksuell omgang med seg selv.

Dommen er ikke rettskraftig og kan ankes.

Flere nyheter: