Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Mann dømt etter å ha tatt kvelertak på ansatt i byggetilsynet

En mann er dømt til 18 dagers betinget fengsel etter å ha tatt kvelertak på en ansatt i byggetilsynet i Karmøy kommune i fjor. Ifølge dommen skal mannen ha vært i konflikt med kommunen i flere år

Av tomas | 04.07.2023 11:11:48

Kriminalitet og rettsvesen: En mann er dømt til 18 dagers betinget fengsel etter å ha tatt kvelertak på en ansatt i byggetilsynet i Karmøy kommune i fjor. Hendelsen skjedde i forbindelse med at kommunen skulle gå i gang med arbeid på mannens eiendom, skriver Haugesunds avis.

Ifølge den ferske dommen fra Haugaland og Sunnhordland tingrett skal mannen ha vært i konflikt med kommunen i flere år. Da ansatte i Karmøy kommune dukket opp på mannens eiendom for å utføre arbeid, skal han ha blitt svært sint og tatt kvelertak på representanten fra byggetilsynet, skriver avisen.

Mannen hevdet i retten at han ikke hadde blitt varslet om at arbeidet skulle starte og mente derfor at det ikke «forelå en lovlig tjenestehandling». Kommunen på sin side mente varselet var datert til seks dager før de dukket opp.

Retten kom fram til at kveletaket kvalifiserer til vold mot offentlig tjenestemann og dømte mannen til 18 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. I tillegg må mannen betale sakskostnader på 3.000 kroner.

Flere nyheter: