Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

FrP er det største partiet på Karmøy

FrP får en oppslutning på 25,7 prosent og er det største partiet på Karmøy ifølge en ny InFact-måling for Haugesunds avis.

Av Egil M Solberg | 05.05.2023 18:46:14

Valg 2023: Jarle Nilsen og Arbeiderpartiet er den store taperen på målingen med en oppslutning på 13,8 prosent. Dette tilsvarer en tilbakegang på hele 9,9 prosentpoeng.

For Fremskrittspartiet er utviklingen stikk motsatt, skriver avisa. Her viser tallene at Frp får en oppslutning på 25,7 prosent. En fremgang på formidable 13,3 prosentpoeng fra forrige valg.

Også KrF er større enn arbeiderpartiet på Karmøy med en oppslutting på 14,5 prosent. En oppgang på 3,8 fra forrige valg.

Karmøylista som består av tidligere FrP-topper på Karmøy, har en oppslutting på 9,9 prosent. Der er en nedgang på 3,3 fra valget for fire år siden. Men sammen får FrP-erne hele 35,6 prosent av stemmene i kommunen.

Blir dette valgresultatet på Karmøy, er det Rune Midtun som blir ny ordfører i Karmøy. Han får da også flere muligheter til samarbeid med andre parti for å sikre flertall. Det betyr at han også vil få gode kort på hånd for å få gjennomført FrP-politikk i kommunen.

Flere nyheter: