Menu
Sykeseng Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Stord kommune får kritikk av Statsforvalteren

Statsforvalteren kommer med kritikk av Stord kommune etter at hjemmetjenestene brøt kravet om forsvarlig helsehjelp. Pasienten ble kjørt hjem fra sykehus i taxi og forlatt i en hjelpeløs tilstand.

Av tomas | 16.03.2023 12:34:52

Samfunn og sikkerhet: Statsforvalteren kommer med kritikk av Stord kommune etter at hjemmetjenestene brøt kravet om forsvarlig helsehjelp.

Bakgrunn er at en pasient klaget inn kommunen etter at hjemmetjenestene forlot brukeren uten tilsyn etter å ha blitt skrevet ut fra sykehus.

Dokumenter i saken viser at pasienten ble sendt til fastlegen sin og til akuttmottak om morgenen etter besøk av hjemmesykepleien. På ettermiddagen ble pasienten kjørt hjem i drosje og forlatt til seg selv etter 50 minutter, skriver avisen Sunnhordland.

I dokumentene som er sendt Statsforvalteren kommer det fram at Stord kommune ikke har vurdert saken som et internt avvik. Her skriver en at hjemmebaserte tjenester er organisert slik at alle oppdrag er planlagt og besøk blir utført etter oppdrag.

Men Statsforvalteren er ikke enig og skriver at helsetilstanden tilsa at vedkommende trengte tilsyn av lege.

– Å forlate henne alene uten tilsyn ikke er i samsvar med god praksis. I denne situasjonen mener vi at det var faglig uforsvarlig, skriver Statsforvalteren i sin rapport. I avgjørelsen ber Statsforvalteren kommunen om å gå igjennom saken med tanke på læring og forbedring av rutiner og praksis.

Enhetsleder i Hjemmebaserte tjenester, Gina Kittelsen, sier at de ikke vil kommentere enkeltsaker. På generelt grunnlag tar Stord kommune tilbakemeldinger fra Statsforvalteren på største alvor. Tilbakemeldinger er viktige og fører til gjennomgang og korrigering av egen praksis, sier Kittelsen til avisen.

Flere nyheter: