Menu
Advokat Arvid Sjødin kjemper for oppgjør fra Staten etter Baneheisaken. Foto: Carina Johansen / NTB

Advokater i innbitt pengestrid etter Baneheia-frifinnelsen

Lagmannsretten nekter å dekke flere tusen arbeidstimer etter at Viggo Kristiansen ble frikjent. Advokatene hudfletter domstolen for å gjøre «fullstendig feil».

Av Egil M Solberg | 05.03.2023 09:43:04

Baneheia: Advokat Arvid Sjødin slakter lagmannsrettens begrunnelse for ikke å dekke hans krav fullt ut om vederlag for den jobben han har gjort med Viggo Kristiansen sak.

– At vanlige personer skal arbeide tusenvis av timer gratis for å rette opp statlige justisfeil er fullstendig urimelig, skriver advokat Arvid Sjødin i et brev til Borgarting lagmannsrett som NRK omtaler.

Han har fremmet et krav på over 1,8 millioner kroner for sitt arbeid med saken til Viggo Kristiansen.

Lagmannsretten mener advokaten bygger kravet på feil lovhjemmel og at kravet må behandles på lik linje med kravene til privatpersonene som er Kristiansens støttespillere.

«Lagmannsretten legger derfor til grunn at det kun er tapt arbeidsfortjeneste og utgifter som kan kreves dekket i medhold av denne bestemmelsen», skriver domstolen i svaret på kravet fra Sjødin.

De sju andre som har søkt om økonomisk kompensasjon for arbeidet de har nedlagt på Kristiansens vegne, har fått likelydende avslag.

Domstolens lovforståelse er «fullstendig feil» og i strid med etablert rettspraksis, skriver Sjødin. Han mener domstolen bygger på feil rettsavgjørelser.

– Jeg ber om å få mitt arbeide dekket, konkluderer Sjødin i sitt foreløpig siste svarbrev lagmannsretten.

Flere nyheter: