Menu
Ragnhild Mowinckel skuffet under super-G-rennet på Kvitfjell. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fartskvinnene skuffet på Kvitfjell – Mowinckel beste norske på 14.-plass

De norske alpinistene Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie fikk ikke full klaff på «hjemmebane» under fredagens super-G-renn på Kvitfjell.

Av NTB | 03.03.2023 11:55:42

Sport: Mowinckel har muligheten til å gjøre helgen helt spesiell. 30-åringen vil med en seier på Kvitfjell gå opp som Norges mestvinnende kvinnelige alpinist i verdenscupen.

Rekorden må hun imidlertid vente hvert fall én dag med da hun kjørte inn til en meget skuffende 14.-plass i fredagens super-G.

– Det var selvfølgelig ikke de jeg hadde håpet på, men jeg prøvde. Jeg gjorde feil inn på alle flatene, der jeg «drepte» farten. Da skjer det her. Kjedelig at det skjer på hjemmebane med så mye venner og familie, sa Mowinckel til TV 2.

Lie måtte også se slukøret bort på måltavla da hun kom i mål. 24-åringen fikk en veldig god start, men med flere store feil mot slutt av løypa endte hun på 19.-plass.

– Søren heller, dette var sinnssykt irriterende. Jeg følte meg bra på toppen, men jeg ble utrolig overrasket over den ene svingen, og da klarte jeg ikke å komme meg inn i det igjen. Det holdt ikke helt inn i dag, sa Lie til rettighetshaveren.

Verdenscuphelgen på Kvitfjell fortsetter med utfor lørdag, før det skal kjøres et nytt super-G-renn søndag.

Sist det ble arrangert verdenscuprenn for kvinnealpinistene i Norge var helt tilbake i 2006 på Kvitfjell. Det er ikke blitt arrangert utforrenn siden verdenscupavslutningen i 2003. Før det igjen må vi tilbake til Narvik i 1996.

Moldenseren tok sin tredje verdenscupseier i super-G-rennet i Cortina i slutten av januar og tangerte dermed Andrine Flemmen.

Østerrikske Cornelia Hütter vemt rennet med ett hundredels sekund foran italienske Elena Curtoni. Sveitsiske Lara Gut-Behrami ble nummer tre, tolv hundredeler bak Hütter.

(©NTB)

Flere nyheter: