Menu
Karsten Warholm er i aksjon i tyrkiske Istanbul under innendørs-EM i helgen. Her fra sitt eget stevne tidligere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Warholm og Jæger enkelt til semifinale i Istanbul

Karsten Warholm tok det piano og kontrollerte inn en semifinaleplass i innendørs-EM på 400 meter i tyrkiske Istanbul. Også Henriette Jæger er videre.

Av NTB | 03.03.2023 09:55:30

Sport: I bane fem tok Warholm kommandoen fra start i forsøksheatet, og han hadde god kontroll. Han lå i tet hele veien, økte på oppløpet og var i mål på tiden 45,75.

– Det gikk over all forventning. Kroppen er der, sa Warholm til NRK.

– Tiden var mye bedre enn jeg trodde. Det er bare å komme seg hjem, bli klar til i kveld og gjøre det jeg kan, la han til.

Nordmannen har notert 45,31 tidligere i år. 27-åringens mesterskapsrekord er på 45,05. Tiden til Dimna-løperen i forsøket er det raskeste i innendørs-EM noensinne, skriver bloggen Friidrett1.

Svenske Carl Bengström kom på plassen bak Warholm og tok seg også videre.

Andreas Grimerud deltok i et senere forsøksheat. Moelven-løperen med NM-gull på 400 meter i Stjørdal i fjor kom inn til 47,04 på en 4.-plass og gikk ikke videre.

Også Henriette Jæger er klar for semifinale på 400 meter. Hun løp inn til 2.-plass med tiden 53,27. Hennes personlig rekord er på 52,33.

Semifinalene går av stabelen fra klokken 17.35 senere i dag. Finalene er lørdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: