Kjetil Haug voktet målet da Toulouse tok seg til semifinale i den franske cupen. Her fra tiden i Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Haug og Kamanzi hjalp Toulouse til semifinale

Kjetil Haug voktet Toulouse-målet, mens Warren Kamanzi spilte 2. omgang da Rodez Aveyron ble slått 6-1 i den franske cupens kvartfinale onsdag.

Av NTB | 01.03.2023 20:55:42

Sport: Toulouse ledet 3-0 før det var spilt ti minutter, og kampen mot jumbolaget i Ligue 2 ble aldri spennende. Thijs Dallinga (2), Zakaria Aboukhlal, Branco van den Boomen, Fares Chaibi og Gabriel Suazo scoret målene. Det sto 5-0 ved pause.

De to nordmennene har ikke fått mye spilletid i Ligue 1, der Haug var vært ubenyttet reserve i alle 25 kamper, denne sesongen. Den tidligere Vålerenga-keeperen fikk starte for annen gang i cupen.

Kamanzi har siden overgangen fra Tromsø vært på banen i tre seriekamper og har fått innhopp i to cupkamper.

Annecy, som er midt på tabellen i Ligue 2, sto for en sensasjon ved å slå ut Marseille på bortebane. Marseille utlignet til 2-2 ved innbytter Francois Mughe seks minutter på overtid, men det utsatte bare utfallet. Gjestene vant 7-6 på straffespark etter målløse ekstraomganger.

To straffespark fra Andy Delort avgjorde da Nantes vendte til 2-1-seier over Lens i en annen kvartfinale onsdag. Tirsdag vant Lyon 2-1 over Grenoble.