Menu
Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat blokkerer også onsdag inngangene til Finansdepartementet. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. Foto: Alf Simensen / NTB

Politiet bedt om å fjerne Fosen-aktivister fra flere departementer

Politiet har fått anmodning fra DSS om å fjerne demonstrantene utenfor flere av departementene, blant dem Finansdepartementet.

Av NTB | 01.03.2023 09:15:30

Politikk: Også onsdag morgen har Fosen-aktivister satt seg utenfor inngangspartiet til fire departementer: Finansdepartementet, Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet og Næringsdepartementet.

Nå har politiet fått anmodning om å fjerne demonstrantene utenfor flere av bygningene, blant annet Finansdepartementet.

– Vi har fått en begjæring fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) om å fjerne demonstrantene. De klarer ikke opprettholde lovlig virksomhet uten at de får bruke inngangen, sa politiets innsatsleder Tore Barstad til TV 2 ved 8.30-tiden.

– Helst ser vi at det skjer frivillig, men signaler tyder på at aktivistene ønsker å bli båret bort. Så da kommer vi til å gjøre det, slik at Finansdepartementet kan åpne på vanlig måte, sier han.

Klokken 9 bekrefter politiet overfor VG at de har fått flere begjæringer om å fjerne demonstranter, men hvilke departementer DSS har bedt politiet om å rydde for aktivister, er ikke kjent.

Flere nyheter: