Menu
Vanessa Bryant (i hvitt) har fått ytterligere erstatning av Los Angeles County etter at politi og brannvesen delte bilder av hennes avdøde mann etter ulykken i 2020. Foto: Jae C. Hong, File / AP / NTB

Ny millionerstatning til Kobe Bryants etterlatte

Kobe Bryants familie har fått ytterligere erstatning av Los Angeles County etter at redningspersonell delte bilder av Bryant og hans datter etter at de omkom.

Av NTB | 01.03.2023 07:35:33

Sport: Bryants enke, Vanessa Bryant, fikk i august medhold i retten og mottok rundt 150 millioner i erstatning. Tirsdag viser rettsdokumenter at hun har inngått forlik om ytterligere 130 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det var i januar 2020 at Kobe og datteren Gianna omkom i en helikopterulykke i Los Angeles. I etterkant skal politi og brannvesen ha tatt bilder av de avdøde og delt dem mellom seg. Vanessa Bryant saksøkte deretter Los Angeles County for uaktsomhet og krenkelse av privatlivets fred.

En domstol i Los Angeles tildelte Vanessa Bryant en erstatning på 16 millioner dollar i august. Tirsdag ble resten av kravet innfridd.

– Dagen i dag markerer den vellykkede kulminasjonen av Vanessa Bryants modige kamp for å holde de som engasjerte seg i denne groteske saken ansvarlige, sier Bryants advokat i en uttalelse.

Mira Marshall representerte Los Angeles i saken som nå har kommet til en ende.

– Det er rettferdig og rimelig. Vi håper Bryant og hennes tre barn kan fortsette å bearbeide tapet, sier hun.

Underveis rettssaken har det kommet fram at ingen av bildene ble offentliggjort og at alt skal være slettet.

Kobe Bryant er en av tidenes største basketballstjerner. Han spilte for Los Angeles Lakers i to tiår, før han la opp i 2016. Han vant fem NBA-titler i løpet av karrieren.

Helikopteret var på vei til Bryants treningssenter Mamba da det styrtet i Calabasas 26. januar. Tidligere har Bryants familie inngått forlik med helikopterselskapene i saken.

(©NTB)

Flere nyheter: