Menu
Israels sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir hevder politiet og sikkerhetstjenesten har avdekket en attentatplan mot ham. Foto: AP / NTB

Israelsk sikkerhetsminister hevder at det er avdekket attentatplan

Israels kontroversielle sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir hevder politiet har avdekket en palestinsk attentatplan mot ham.

Av NTB | 28.02.2023 22:45:41

Politikk: Ifølge Ben-Gvir pågrep israelsk politi og sikkerhetstjeneste for flere uker side en palestinsk mann som planla å drepe ham. Vedkommende er ikke identifisert, og det foreligger heller ingen ytterligere detaljer om den angivelige attentatplanen.

Ben-Gvir, som leder det sterkt høyrenasjonalistiske partiet Jødisk makt, er kjent for å komme med provoserende og nedsettende uttalelser om palestinere.

46-åringen mener Israel bør annektere den okkuperte Vestbredden og deportere palestinere med israelsk statsborgerskap til naboland. Han har også tatt til orde for å innføre dødsstraff for alle som står bak angrep som krever israelske liv.

Ben-Gvir ble som ung siktet over 50 ganger for ordensforstyrrelse, ulovlige demonstrasjoner, voldsbruk og hatprat, og han ble lenge regnet som en pariaskikkelse innen israelsk politikk.

Han lever selv på Vestbredden i en bosetning som ifølge FN er ulovlig.

(©NTB)

Flere nyheter: