Patrick Thoresen og Storhamar tok andreplassen i eliteserien bak Stavanger Oilers. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Storhamar sikret andreplassen bak Oilers – Sparta tok fjerdeplassen i siste sekund

Storhamar vant 6-0 over Frisk Asker i siste runde av eliteserien i ishockey tirsdag og endte som nummer to i grunnserien. Sparta tok fjerdeplassen etter drama.

Av NTB | 28.02.2023 21:35:41

Sport: Stavanger Oilers tok førsteplassen da de slo Manglerud Star 6-2 lørdag. Spenningen i siste serierunde tirsdag ble dermed om hvem av Vålerenga og Storhamar som skulle ta andreplassen bak Stavanger-laget.

Vålerenga var før tirsdagens kamp poenget bak Storhamar og var derfor avhengig av at rivalen tapte poeng mot Frisk Asker for å overta andreplassen.

Sjansen til Vålerenga ble allerede i første periode kun teoretisk, da et dominerende Storhamar-lag ledet 3-0 etter 20 minutters spill. I 2. periode la Samuel Solem på både en og to ganger til 5-0, og kampen om andreplassen var avgjort.

Vålerenga gjorde sin del av jobben og vant 5-2 mot MS, men det holdt altså kun til tredjeplassen i grunnserien.

Ingen av lagene fikk uttelling i en intens første periode, og det var først i slutten av andre periode eliteseriens toppscorer Austin Cangelosi lurte seg inn foran mål og sendte Fredrikstad-laget i føringen.

Det ble balanse i regnskapet igjen sju minutter inn i tredjeperiode da Kristian Jakobsson noterte seg for nettkjenning. J. J. Piccinich og Jesper Lilleberg scoret deretter hver sin gang og ordnet mer underholdning.

I siste sekund av forlengingen scoret Håvard Salsten og sikret seier til hjemmelaget. Målet kom så sent at dommerne måtte sjekke om det enda var tid igjen på klokka da pucken gikk i mål, men scoringen ble til slutt godkjent.

Frisk endte dermed på sjetteplassen, Lillehammer ble nummer sju, og MS endte som nummer åtte.

Ringerike må sammen med tabelljumbo Grüner ut i nedrykkskvalifisering.

I lokaloppgjøret mellom Stjernen og Sparta Sarpsborg ble det spennende i kampen om fjerdeplassen.

Oilers vant som forventet enkelt borte mot Grüner i oppgjøret mellom topp og bunn i eliteserien. Kampen endte til slutt 6-0 til Stavanger-laget. Mellom Ringerike Panthers og Lillehammer ble det 6-2.