Menu
David Alaba har fått føle på Real Madrid-supporteres vrede det siste døgnet. Foto: Jon Super / AP / NTB

Alaba fikk tyn i sosiale medier – måtte forklare Messi-valget

David Alaba (30) har fått mye kritikk fra Real Madrid-fans etter at det kom ut at han stemte på Lionel Messi som verdens beste fotballspiller.

Av NTB | 28.02.2023 12:15:41

Sport: Mandag kveld ble Messi tildelt Fifa-prisen på The Best-gallen i Paris. Etterpå ble det kjent at Alaba som østerriksk landslagskaptein hadde gitt flere stemmer til Argentinas superstjerne enn til klubbkamerat Karim Benzema.

Det fikk flere Real Madrid-supportere til å angripe Alaba i sosiale medier. Kjøret ble så stort at han følte seg nødt til å forklare valget.

– Det østerrikske landslaget stemte for denne prisen som et lag, ikke meg alene. Alle i lagrådet får stemme, og det er slik det avgjøres, skriver Alaba på Twitter.

Enkelte av Real Madrids tilhengere ble så sinte at de ønsket forsvarsprofilen ut av klubben. Alaba hadde Lionel Messi øverst på stemmeseddelen, mens Karim Benzema og Kylian Mbappé fulgte på de to neste plassene.

– Jeg har ofte sagt at han (Benzema) er den beste spissen i verden, og det er fortsatt tilfellet. Uten tvil, skriver østerrikeren.

Alaba signerte for Real Madrid i 2021 fra tyske Bayern München. Han vant både La Liga og Champions League i sin første sesong i Spania.

(©NTB)

Flere nyheter: