Vebjørn Sørum tok en ny pallplassering i IBU-cupen med tredjeplass på supersprinten i Canmore. Foto: Geir Olsen / NTB

Sørum på pallen igjen i IBU-cupen

Vebjørn Sørum ble nummer tre på søndagens supersprint i IBU-cupen skiskyting og har dermed pallplassering i begge rennene i Canmore så langt.

Av NTB | 27.02.2023 00:45:33

Sport: Sørum ble lørdag toer på sprinten bak tyske Philipp Horn, men foran lagkamerat Johan-Olav Botn. Søndag ble han slått av franske Emilien Claude og tyske Lucas Fratzscher i supersprintfinalen.

Botn vant kvalifiseringen over 4,5 kilometer, men fire bom på annen skyting og seks totalt sendte ham ut av seierskampen i finalen over 7,5 kilometer. Sørum knep den siste pallplassen tross tre bom underveis. Han var 14,2 sekunder bak Claude, som skjøt feilfritt. Fratzscher bommet en gang.

På plassene rett bak Sørum kom Aleksander Fjeld Andersen og Martin Uldal. Martin Øverby var sammen med Claude alene om å skyte feilfritt i supersprintfinalene (menn og kvinner), men farten i sporet holdt bare til 10.-plass.

Tidligere søndag vant Emilie Kalkenberg kvinnenes supersprint. Maren Kirkeeide, som vant lørdagens ordinære sprint, ble nummer fire og tok seieren i supersprintcupen sammenlagt.

Det skal gås ytterligere tre individuelle renn i Canmore. Det er fellesstart tirsdag, sprint onsdag og jaktstart fredag, mens stevnet avsluttes lørdag 4. mars med blandet stafett og parstafett.