Menu
Det brenner i et bygg i Kragerø med leiligheter og en butikk. Politiet melder at brannen har spredd seg til nabobygg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Brann i Kragerø har spredd seg til nabobygg

Det brenner i den verneverdige trehusbebyggelsen i Kragerø. Brannen som startet i en butikk i sentrum, har spredd seg til to nabobygg og er ikke under kontroll.

Av NTB | 25.02.2023 23:25:36

– Det er ikke meldt om folk i noen av bygningene og vi har evakuert et 30-talls mennesker. Flammene har slått igjennom taket og nå prøver brannmannskapene å sikre bygningene rundt, sier ordfører Grunde Wegar Knutsen (Sp) i Kragerø til NTB.

Han forteller at det lørdag kveld arbeides med å evakuere hele sentrumskjernen.

Politiet fikk den første meldingen om brannen klokken 20.07 lørdag kveld.

Klokken 22.15 sier brannsjef Morten Meen Gallefoss til Varden at de ikke har kontroll.

Han forteller at brannmannskaper fra Bamble, Porsgrunn, Skien og Drangedal er tilkalt. I tillegg er brannmannskaper fra Agder også satt inn.

– Det brenner i verneverdig tett trebebyggelse. Dette er noe av det verste som kan skje i Kragerø, sier brannsjefen til Varden.

– Vi har hatt et kort møte med kriseledelsen og har bestemt oss for å kalle inn mer personell for å ivareta de evakuerte. De blir sendt av sted med maxitaxi til Kragerø Sportell, sier ordføreren til NTB.

– Vi har ikke kontroll og det er tett trehusbebyggelse i området. Nå jobber vi med slokking, og vi gjør det vi kan for å begrense omfanget. Vi har ikke opplysninger om personskader, men vi jobber for å få oversikt, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21-tiden.

Like før klokken 23 forteller vitner at flammene fortsatt står opp fra taket på trebygningen der brannen startet.

Kommunen har satt krisestab, og Knutsen forteller at kommunen har etablert et mottak for evakuerte på Kragerø Sportell.

Bygningen der brannen startet ligger i Storgata, midt i byen, og ved 21-tiden sa politiets operasjonsleder at de ikke hadde kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: