Menu
Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Formidabelt resultat for SKL

Omsetningen endte på over 5,5 milliarder kroner for strømprodusenten SKL i 2022. Til tross for høyere skatter kom selskapet ut med et resultat på hele 1,745 milliarder kroner.

Av Egil M Solberg | 24.02.2023 23:25:27

Strømkrise: Skyhøye strømpriser ga den lokale strømprodusenten historiske inntekter og et historisk godt resultat.

SKL hadde godt med vann i magasinene gjennom hele året, og produserte til sammen 2,3 TWh, melder selskapet i en pressemelding.

– Resultatet kommer våre offentlige eiere til gode, både gjennom skatt, avgifter og utbytte. Totalt betaler SKL 3,3 milliarder kroner i skatt og avgifter i 2022, og deler ut 1,1 milliarder kroner i utbytte, i tillegg til 300 millioner kroner som ble delt ut i høst, skriver kommunikasjonsleder Hilde Zwaig Kolstad.

Samlede investeringer for konsernet i 2022 utgjør 186,4 millioner kroner. Av dette utgjør 86,4 millioner kroner utbygging av Løkjelsvatn kraftverk i Litledalen i Etne, for å erstatte gamle anlegg.

Selskapet har også benyttet 64,6 millioner kroner i forbindelse med bygging av fire småkraftverk, der tre av de ble satt i drift i løpet av året som gikk. Resten av investeringene har i hovedsak gått til reinvesteringer i eksisterende anlegg.

SKL har også gjort mindre finansielle investeringer i selskap innen offshore-vind og hydrogenproduksjon.

Haugaland Kraft er største eier i SKL med 59,68 %.

Flere nyheter: