Menu
Aleksander Aamodt Kilde i målområdet under søndagens utforrenn i alpin-VM. Foto: Lise Åserud / NTB

Kilde kjører storslalåm i VM: – Håper på et langhopp

Det blir et renn til på Aleksander Aamodt Kilde i alpin-VM. Fartskongen er en av fire norske på start i fredagens storslalåm i Courchevel.

Av NTB | 15.02.2023 17:45:42

Sport: Alpinisten fra Lommedalen var i tenkeboksen i dagene etter utforsølvet. Han landet på at han vil prøve seg som tekniker i mesterskapet.

– Å kjøre rennet gir meg en mulighet til å ta et steg i storslalåm. Jeg har noen steg igjen for å kunne ta medalje, men kanskje kan jeg ta et langhopp, sier Kilde til NTB.

– Det handler mest om å prøve å gjøre meg så konkurransedyktig som mulig i storslalåm for å bli bedre på ski, og for å ha muligheten til å hamle opp med de andre i totalcupen de neste sesongene.

Kilde kjører ikke storslalåm like ofte som erkerivalen Marco Odermatt, men har stilt i fire av seks verdenscuprenn denne sesongen. I de to første kjørte han ut, mens det ble 9.- og 8.-plass i de to siste før VM.

– Jeg kjenner at jeg har farten. Jeg kan stille på start ikke med den beste selvtiliten, men med mulighet til å få et godt resultat om jeg gjør to solide runder, sier han.

Norges gullhåp blir Henrik Kristoffersen. Han ble verdensmester i disiplinen i 2019. Fraværet til Atle Lie McGrath (kneskade) og Lucas Braathen (blindtarmoperert) gir færre norske medaljekort i storslalåmen.

Alexander Steen Olsen og Rasmus Windingstad kjører trolig også fredagens VM-konkurranse, men det er ennå ikke bekreftet. Rennet starter 10.00, mens finaleomgangen kjøres fra 13.30.

(©NTB)

Flere nyheter: