Menu
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nå tilbyr Haugaland kraft fastpris til næringslivet

En fastprisavtale på fem år vil koste deg 78,8 øre per kWh for lokale kunder hos Haugaland kraft. En fastprisavtale sikrer inntil 70 prosent av forbruket. Resten betaler du markedspris for.

Av Egil M Solberg | 17.01.2023 22:37:12

Fastpris: De store selskapene Fortum og Fjordkraft var først ute med fastprisavtaler i fjor. Nå kommer Haugaland kraft etter.

Mens Fjordkraft opplyser om sine oppdaterte priser fra uke til uke, må du fylle ut et skjema og sende inn for å få et tilbud hos Haugaland Kraft. Det samme er tilfelle hos Fortum og andre som tilbyr fastprisavtaler til næringslivet. Dette gjør det mer krevende å sammenligne tilbudene og svekker fastprismarkedet.

Denne uken opplyser Fjordkraft at de kan tilby kunder på Haugalandet en pris på 86,49 på avtale med fem års bindingstid. Der er Haugaland kraft denne uken rimeligere med en pris på 78,8 øre.

Det er forskjellige priser avhengig av om du har et flatt eller varierende forbruk.

Det er så langt bare 130 av 200.000 næringsdrivende som har gått inn på fastprisavtaler.

Prisene på fastprisavtaler har gått ned med 35 prosent den siste måneden og er ventet å gå ytterligere ned de neste ukene. Det er derfor grunn til å tro at mange venter med å tegne fastprisavtaler.

Prisområdet NO2, som omfatter Haugalandet, er det desidert dyreste området i landet på fastprisavtaler. NO4 lengst nord i landet har de laveste prisene. Der kan du få en femårsavtale med fastpris til 32,31 øre per kWh akkurat nå.

Flere nyheter: