Menu
Laurent Kennes, advokaten til Pier Antonio Panzeri, møtte pressen før rettsmøtet om forlenget fengsling for den tidligere EU-parlamentarikeren i Brussel tirsdag. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

Belgisk påtalemyndighet: Pågrepet tidligere EU-politiker vil forklare seg om korrupsjon

En av de pågrepne i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet har inngått en avtale der han lover å forklare seg, ifølge påtalemyndigheten i Belgia.

Av NTB | 17.01.2023 18:16:03

Politikk: Det er snakk om Pier Antonio Panzeri, som tidligere var representant i EU-parlamentet.

Han ble pågrepet i desember, sammen med tre andre personer. En av dem var Eva Kaili, en av visepresidentene i EU-parlamentet.

De pågrepne beskyldes for å ha påvirket EU-beslutninger om Qatar og Marokko i bytte mot gaver og penger. Påtalemyndigheten har siktet dem for å ha vært med i en kriminell organisasjon, hvitvasking og korrupsjon.

Tirsdag opplyser den belgiske påtalemyndigheten at Panzeri har inngått en avtale der han lover å oppgi «substansielle, avslørende, sannferdige og komplette» opplysninger om de andre involverte.

Til gjengjeld vil han få redusert straff. Han må likevel belage seg på å måtte sone i fengsel. I tillegg vil han få en bot og eiendeler konfiskert.

Myndighetene i Qatar og Marokko har avvist at de har gjort noe galt i forbindelse med saken, som har sendt sjokkbølger gjennom EU-parlamentet og den sosialdemokratiske grupperingen i den folkevalgte forsamlingen.

(©NTB)

Flere nyheter: