Menu
Halvor Egner Granerud i aksjon i lagkonkurransen i Zakpoane. Foto: Michal Dyjuk, AP / NTB

Norge på 5.-plass i hoppernes lagkonkurranse: – Skulle hatt solbriller alle sammen

Østerrike vant sesongens første lagkonkurranse i hopp for menn, ett fattig poeng foran det polske hjemmelaget. Norge måtte nøye seg med femteplass.

Av NTB | 14.01.2023 19:09:33

Sport: Johann André Forfang leverte to gode hopp på 134 og 135 meter. Halvor Egner Granerud hoppet også solid og noterte konkurransens høyeste poengscore, men et skuffende hopp av Kristoffer Eriksen Sundal i første omgang og av Marius Lindvik i finaleomgangen sendte Norge ut av kampen om pallplass.

Norge endte 33,8 poeng bak det østerrikske vinnerlaget.

– Det er deilig å ha dagen. Litt synd at ikke resten også hadde det i dag, sa Forfang til Viaplay.

Østerrike hadde en solid ledelse før siste gruppe, men Stefan Kraft greide så vidt å holde unna for det polske hjemmehåpet Dawid Kubacki og sikre seieren med ett poengs margin.

Tyskland på tredjeplass var slått med 7,1 poeng.

– Jeg trodde vi var blitt enige om å stille slik alle sammen, men de andre har visst lurt meg. Jeg får kjøre over hoppet i 2. omgang for å ta igjen, sa han.

Det gjorde han altså ikke, tvert imot samlet han flest poeng av samtlige med 308,6.

– Jeg tror det bare er brillene som gjorde det. Vi får se om det blir rift om dem i morgen, meldte han.

Lindvik var tredje best i første gruppe med 123,5 meter, men Sundal var bare sjuende best i neste gruppe med 118 meter.

– Jeg var altfor sein, og da blir det altfor dårlig, sa Sundal til Viaplay.

I finaleomgangen misset Lindvik i første gruppe, og Norge mistet kontakten i kampen om pallplass. Det hjalp ikke at Sundal revansjerte seg med et godt hopp på 130,5 meter.

Forfang landet på 135 meter før Granerud avsluttet med et hopp på 132 meter.

Granerud var nest best i siste gruppe i første omgang og best i finaleomgangen. Etter sitt første hopp møtte han til intervju med Viaplay iført gule solbriller i kveldsmørket.

Forfang hoppet 134 meter i første omgang og var best i tredje gruppe. Sammen med Granerud (136 meter) holdt han Norge inne i kampen om en pallplass. Bare Kubacki var bedre enn hoppukevinneren i siste gruppe, og bare med en halv meter og halvannet poeng.

(©NTB)