Menu
Forsvarer Johannes Bakkevig møter pressen etter fengslingsmøtet for den andre siktede i Spydeberg-saken i Follo og Nordre Østfold tingrett tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siktet i Spydeberg-saken motsetter seg ikke fengsling – erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er siktet for å ha solgt narkotika til de to jentene som døde i Spydeberg, godtar å bli fengslet. Samtidig nekter han straffskyld.

Av NTB | 10.01.2023 14:55:56

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Follo og Nordre Østfold tingrett i Ski tirsdag klokka 13.

– Han samtykket til fengsling selv om han ikke erkjenner straffskyld, sier advokat Johannes Bakkevig til NTB.

Han forsvarer mannen, den andre av to som er siktet etter Spydeberg-dødsfallene natt til søndag. Han er siktet for narkotikasalg etter at tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) døde i Spydeberg, trolig av en overdose narkotika. Han har tidligere nektet straffskyld for dette.

Tirsdag ble siktelsen mot ham utvidet til å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand. Også dette nekter han straffskyld for, men samtykker likevel til varetektsfengsling.

Politiet fikk for øvrig medhold i sin begjæring om lukkede dører i sal 2 i tingretten.

Forsvarer Bakkevig sier at hans klient har tatt betenkningstid etter tingrettens avgjørelse.

– Han er ung, og han er preget av saken og situasjonen, sier Bakkevig.

Utover det var det en svært ordknapp advokat. Han henviste til at mye i saken er taushetsbelagt og klausulert. Han vil ikke gå inn på hva den siktede mannen har forklart, eller den utvidede siktelsen.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags stoff jentene døde av.

(©NTB)

Flere nyheter: