Menu
Johannes Høsflot Klæbo i kjent stil som vinner på onsdagens 20 kilometer i Tour de Ski i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo spurtet inn til seiersrekord i Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo var igjen best på oppløpet og vant 20-kilometeren i Oberstdorf. Med det tok han sin 15. etappeseier i Tour de Ski.

Av NTB | 04.01.2023 12:05:58

Sport: Det er flest av alle uansett kjønn. Therese Johaug og Justyna Kowalczyk stoppet begge på 14 tourtriumfer.

Klæbo hadde full kontroll på et stort felt og spurtet inn til nok en seier på onsdagens distanse i fri teknikk. Trønderen har vunnet fire av fire etapper i vinterens Tour de Ski-utgave.

På pallen fikk han med seg Sindre Bjørnestad Skar og Federico Pellegrino. Skar ble slått med 1,8 sekunder og havnet på tourpallen for andre gang i karrieren.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så mange i en massespurt, men jeg er veldig fornøyd med måten vi løste det på, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til Viaplay.

Klæbo startet jaktstarten tolv sekunder foran Simen Hegstad Krüger. Tidene var basert på tirsdagens klassiske 10 kilometer, og allerede på åpningsrunden var fem mann samlet i front. Ikke lenge etterpå ble gruppen folksom med tett på 30 løpere.

I timene før etappestart ble det kjent at Martin Løwstrøm Nyenget reiser hjem. Han trakk seg etter å ha følt seg dårlig. Etter tre etapper lå Nyenget på 9.-plass i sammendraget.

Tour de Ski flytter på seg og går inn i sluttfasen med tre etapper i Nord-Italia. Fredag er det sprint i klassisk stil, mens det dagen etter er fellesstart over 15 kilometer. Det hele rundes av søndag opp monsterbakken Alpe Cermis.

Norge hadde alle sine ni startende blant de tolv beste i mål. Rennet ga ikke store utslag i sammendraget, men flere av de norske tok inn en del tid.

Først inn mot oppløpet rykket Klæbo. Ingen greide å holde tritt på 26-åringens vei mot det som var hans 56. verdenscupseier.

(©NTB)

Flere nyheter: