Menu
I fjor sendte Mattilsynet ut 82 meldinger om tilbaketrekking av mat, ifølge en oversikt P4 har sett. Foto: Lise Åserud / NTB

Mat ble tilbaketrukket minst én gang i uken i fjor

Giftige bakterier, funn av metall og glass eller ulovlige stoffer kan være grunnen til mat trekkes tilbake fra butikkhyllene. I fjor skjedde det 82 ganger.

Av NTB | 27.01.2025 07:51:40

Økonomi og næringsliv: Det betyr at Mattilsynet minst én gang uken gjennom 2024 sendte ut melding om at ett eller flere produkter enten var feilmerket eller farlig å spise, melder P4.

Antallet tilbaketrekkinger var høyere enn året før, da tilsynet sendte ut i overkant av 60 slike meldinger.

Det er flere årsaker til at mat trekkes tilbake, sier Randi Edvardsen, som jobber i seksjon for biologisk mattrygghet i tilsynet:

– Sykdomsfremkallende bakterier, det kan være at merking eller deklarering er mangelfull, funn av metallbiter eller glass, stoffer over grenseverdi eller ulovlige stoffer.

Hun sier at det er bra at mat trekkes tilbake fordi hun mener det viser at produsenten har kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: