Menu
Andelen elever som opplever mobbing, øker på alle trinn. Norsk skole plikter å sikre et trygt og godt skolemiljø. Illustrasjonsfoto: Wilma Nora Dorthellinger Nygaard / NTB

854 elever klaget på skolemiljø – ni av ti fikk medhold

Det kom inn flere skolemiljøsaker til Statsforvalteren i fjor høst enn tidligere år. I nesten alle sakene som ble behandlet, hadde ikke skolene gjort nok.

Av NTB | 03.02.2023 09:47:43

Utdanning: – Vi kan ikke akseptere at så mange elever og foreldre opplever at skolen ikke følger godt nok opp når en elev ikke har det trygt og godt på skolen, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Antall skolemiljøsaker til statsforvalteren økte fra 588 høsten 2021 til 854 i fjor høst, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Noen saker blir avvist. I nesten alle sakene som er behandlet (95 prosent), har statsforvalteren konkludert med at skolen har brutt aktivitetsplikten. Den innebærer at norsk skole plikter å sikre et trygt og godt skolemiljø. Det inkluderer å følge med, gripe inn, varsle, undersøke og sette inn tiltak når en elev ikke har et trygt og godt skolemiljø.

Ifølge Elevundersøkelsen trives åtte av ti elever på skolen. Men andelen elever som opplever mobbing, øker på alle trinn i undersøkelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: