Menu
Foto: Annika Byrde / NTB

6 ganger strømprisen på Haugalandet og i Sunnhordland

Nå betaler du nesten 6 ganger mer for strømmen på Haugalandet og i Sunnhordland sammenlignet med i Bergen og Oslo. Høy eksport av strøm er årsaken.

Av Egil M Solberg | 26.08.2023 12:30:46

Strømkrise: Regjeringen tok bort utjevningen av strømpris i Sør-Norge i juni. Utjevningen var et tiltak etter at strømkrisen startet for alvor for ett år siden.

Resultatet er at vi på Haugalandet og i Sunnhordland, samt i resten av Sør-Vestlandet nå må betale nesten 10 ganer så mye for strømmen som i Bergen og Oslo.

Strømmen koster i storbyene rundt 19 øre per kWh med nettleie og avgifter, mens du på Haugalandet og i Sunnhordland må ut med 110 øre per kWh med nettleie og avgifter.

Da betaler vi i snitt på Haugalandet og i Sunnhordland nesten 6 ganger mer for strømmen i dag, enn i resten av Sør-Norge.

Lave strømpriser i Norge gjør at eksporten går opp mot maksimalt av var strømkablene i våre region kan tåle.

Samtidig sliter regionen med mangel på strøm og det er store planer om å øke strømforbruket dramatisk i forbindelse med elektrifisering av installasjoner i Nordsjøen.

Planer om havvind vil også bidra til at strømprisene vil holde seg på et svært høyt nivå for vår region, men den strømproduksjonen ligger en del år frem i tid.

Flere nyheter: