Menu
Politiet og lokale innbyggere bærer levningene av medlemmer av en religiøs kult etter at de ble gravd opp i nærheten av landsbyen Shakahola ved kystbyen Malindi sør i Kenya søndag. Foto: AP / NTB

47 døde funnet i etterforskning av kult i Kenya

Levningene av til sammen 47 mennesker er funnet sør i Kenya på eiendommen til en pastor som anklages for å ha bedt sine følgere om å sulte seg til døde.

Av NTB | 23.04.2023 19:54:08

Religion og livssyn: Politiet startet fredag utgravninger på pastorens eiendom i Shakahola-skogen sørøst i Kenya. Dagen etter opplyste politiet at de hadde funnet 21 døde.

– I dag har vi gravd opp ytterligere 26 lik, og dermed er det totale antallet døde fra det stedet steget til 47, sier leder Charles Kamau i politiets kriminaletterforskningsenhet i Malindi søndag.

Utgravningene pågår fortsatt, påpeker Kamau.

Politiet reddet også elleve avmagrede kultmedlemmer – sju menn og fire kvinner i alderen 17 til 49 år – som ble brakt til sykehus.

Politiet aksjonerte etter å ha fått opplysninger om at lederen skal ha bedt dem om å sulte seg til døde for å «møte Jesus».

– Dette er en fryktelig skamplett på vår samvittighet. Det må føre til ikke bare den strengeste straff for gjerningspersonene bak denne forbrytelsen mot så mange uskyldige sjeler, men også strengere regulering av alle kirker, moskeer, templer og synagoger i framtida, sier innenriksministeren.

Kulter er utbredt i Kenya, der store deler av befolkningen tilhører et religiøst trossamfunn.

En ikke navngitt politikilde sa lørdag til nyhetsbyrået AFP at minst tre barn er blant de døde. Ifølge lokale medier er seks av pastorens medarbeidere også pågrepet i saken.

Den pågrepne pastoren skal ha innledet en sultestreik i fengselet.

Pastoren som leder den kristne kulten Good News International Church, overga seg først til politiet i mars etter at to barn av kultmedlemmer skal ha sultet i hjel. Han ble siden løslatt mot kausjon, men pågrepet igjen 14. april da politiet fant fire av hans disipler døde.

Utgravningene startet fredag på pastorens eiendom i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi. Hele skogen er sperret av og regnes som et åsted, ifølge Kenyas innenriksminister Kithure Kindiki.

Den anklagede pastoren ble også pågrepet i 2019, men også den gang ble han løslatt mot kausjon. Lokale politikere har bedt innstendig om at han denne gangen ikke løslates fra varetektsfengsel.

(©NTB)

Flere nyheter: