Menu
Et godstog og et passasjertog frontkolliderte sent tirsdag i Hellas. Togulykken er den verste i landet på over 50 år. Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB

42 bekreftet døde etter togulykken i Hellas

Dødstallet har nå passert 42 etter togulykken i Hellas, som er den verste på 50 år.

Av NTB | 02.03.2023 09:05:41

Kriminalitet og rettsvesen: Håpet om å finne overlevende blant restene av toget er i ferd med å svinne hen, opplyser brannvesenet torsdag.

Kollisjonen skjedde tirsdag kveld utenfor byen Larissa, omtrent 380 kilometer nord for Aten. Det var et passasjertog og et godstog som kolliderte front mot front. Minst tre togvogner tok fyr etter det enorme sammenstøtet.

Det er den verste togulykken i landet siden 1972. Redningsarbeidere på stedet har uttalt at de aldri har vært med på noe lignende.

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersstreik torsdag som følge av ulykken. Onsdag gikk landets samferdselsminister av.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men stasjonsmesteren i byen Larissa i Hellas er pågrepet. Han er siktet for uaktsomt drap og risikerer en livstidsdom dersom han blir dømt. Mannen vil bli fremstilt i et rettsmøte torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: